Spa onderhoud: De beste methode om lang te genieten van je spa

Met een beetje geluk kost spa onderhoud niet heel veel moeite. Er zijn verschillende factoren die daar een rol bij spelen: Welk merk spa heb je gekocht? Op wat voor manier desinfecteer je de spa? En laat je de spa eens in de zoveel tijd nakijken door een erkende specialist? Dit zijn de drie verantwoordelijken voor het onderhoud van je spa:

1. Spa onderhoud: De spa

Een goede spa filtert het water. Daarbij maakt het veel uit of je voor een spa met hoogwaardige onderdelen hebt gekozen of niet. In het laatste geval is de kans groter dat het bedieningspaneel of de pompen na enige tijd aan vervanging toe zijn.

2. Spa onderhoud: De eigenaar

Hoewel de spa zelf het water deels al filtert, dien je ook desinfecteringsmiddel toe te voegen. Dat kan bijvoorbeeld chloor zijn. Het voordeel van chloor is dat het niet veel kost en efficiënt werkt. Het nadeel is dat je het regelmatig moet toevoegen, het bij sommige mensen huidirritatie kan veroorzaken en je spa als een openbaar zwembad ruikt. Er zijn ook alternatieven beschikbaar die je minder tijd kosten, geen huidirritatie veroorzaken en bovendien een prettige neutrale geur hebben.

3. Spa onderhoud: De specialist

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om een specialist naar je spa te laten kijken. Deze kan controleren of de kracht van de pompen nog op orde is, de ozonator (helpt bij filtering water) goed functioneert, er mogelijke lekkages zijn en of de slang en de terugslagklep moeten worden vervangen. Ook kan een specialist voor je uitzoeken of je spa niet te veel stroom verbruikt waardoor je een te hoge energierekening betaalt. Bij Spa & Co is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten.

Bij alle bovenstaande punten geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Kies voor het juiste merk, het juiste spa onderhoudsmiddel en de juiste spa specialist, en je kunt zonder al te veel inspanning jarenlang van je spa blijven genieten. Wij geven je graag vrijblijvend advies over hoe je het beste het spa onderhoud kunt uitvoeren.