Chinese spa, ombouwen of niet?

Waarom zou je kapitalen uitgeven aan een spa als het ook een stuk goedkoper kan? De afgelopen jaren is de Nederlandse spa-markt overspoeld met goedkope alternatieven die uit China zijn geïmporteerd. Sommige Chinese spa’s zijn van goede kwaliteit, maar vaak blijkt dat de isolering te wensen overlaat (waardoor je energiekosten stukken hoger zijn!), het bedieningspaneel er na een tijdje mee ophoudt en de levensduur aanzienlijk korter is dan die van zijn Amerikaanse tegenhangers. Eigenlijk precies zoals het spreekwoord dus al zegt : goedkoop is duurkoop.

Matige onderdelen

Wat doe je dan als je spa kapot gaat? Je kunt proberen de kapotte onderdelen te vervangen. Dat kan soms best wel eens lastig worden. Veel Chinese fabrikanten staan niet echt bekend om hun klantenservice of garantievoorwaarden. En wie zegt dat de nieuwe onderdelen niet weer van matige kwaliteit zijn? Zo kun je bezig blijven.

Ombouwen met betrouwbare apparatuur

Moet je dan maar gelijk een hele nieuwe spa aanschaffen? Dat is gelukkig niet nodig. Bij Spa en Co zijn we gespecialiseerd in het ombouwen van Chinese spa’s met betrouwbare apparatuur van merken zoals Gecko, Balboa en Hydroquip. Met nieuwe schakelapparatuur en een nieuw bedieningspaneel kan je spa weer een flinke tijd mee. Ook kijken we of je geld kunt besparen door het vervangen van de verwarmings/circulatiepomp door een energie zuiniger alternatief.

Voorkomen is beter dan genezen

Weet je wat voor spa je in huis hebt? Hoeveel je aan energiekosten kwijt bent? Of de filtercyclus goed werkt en de leidingen regelmatig worden doorgespoeld om bacterievorming te voorkomen? Voorkomen is vaak beter dan genezen. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten om te kijken of wij je kunnen helpen met het ombouwen van je Chinese spa, waardoor je er nog jaren van kunt genieten.