Hoe herken ik biofilm?

Een biofilm is een laag micro-organismen, omgeven door zelfgeproduceerd slijm vastgehecht aan een oppervlak. Je herkent biofilm doordat zich op verschillende plekken in de spa een glibberige laag bevindt. Denk aan het filterhuis en rondom jets. Vooral ook op plekken waar je niet bij kunt, zoals de leidingen. Vaak drijven er als gevolg van de biofilm vlokken in de spa, vooral na het aanzetten van de pomp. Het kan zijn dat er verder niets aan de hand lijkt; de pH is in orde, het water is, op de vlokken na, helder. Toch is het zaak om de biofilm te verwijderen.

Biofilm voorkomen.

Door je spa regelmatig een spoelbeurt te geven en een degelijk onderhoudsproduct te gebruiken, voorkom je in de meeste gevallen het vormen van een biofilm. Elders op onze site kun je het stappenplan om je spa schoon te maken en tips voor een gezonde waterhuishouding raadplegen om je spa schoon te houden om zo het vormen van biofilm te voorkomen.

Vlokken in mijn spa, wat nu?!

Heeft zich, ondanks je inspanningen om je spa schoon te houden, toch een biofilm gevormd? Heel vervelend, maar gelukkig is er wel wat aan te doen. Bij Spa & Co kun je terecht voor een stappenplan en de benodigde middelen waarmee je zelf de biofilm te lijf kunt. Vind je het te veel gedoe, of wil je het gewoon door een professional laten doen, dan kun je natuurlijk Spa & Co inschakelen. Neem contact met ons op voor meer informatie over dit onderwerp.